Ιερά Μονή Μαχαιρά

Ο θανατοποινίτης που ανακάλυψε τον Μητροπολίτη Λεμεσού και ακολούθησε τον χριστιανισμό

Ημερομηνία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση με τον θανατοποινίτη που κρατείται στις φυλακές της Αριζόνας, που εδώ και 34 χρόνια παλεύει να αποδείξει την αθωότητα του και είναι  ένα βήμα πριν το θάνατο. 

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής ακολούθησε τον χριστιανισμό χάρη στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. 

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, μίλησε για το πώς ο θανατοποινίτης που κρατείται στις φυλακές της Αριζόνας  τον ανακάλυψε και τελικά βαφτίστηκε χριστιανός χάρη στη βοήθεια του. 

Η ιστορία έχει ως εξής, πίσω από τα σίδερα της φυλακής έπεσε στα χέρια του κρατούμενου ένα βιβλίο του Κυριάκου Μαρκίδη με τίτλο «Ο όρος της σιωπής». Αφού το διάβασε θέλησε να επικοινωνήσει με τον αναγραφόμενο στο βιβλίο Πατέρα Μάξιμο, έτσι έγραψε γράμμα στη μονή Μαχαιρά και ο Μητροπολίτης Λεμεσού του απάντησε. 

«Στο γράμμα του απάντησα εγώ και έτσι άρχισε μια αλληλογραφία μεταξύ μας, ήταν φυλακισμένος και υπόδικος σε θάνατο και ήθελε να μάθει για τον θεό για την ορθοδοξία , την ορθόδοξη εκκλησία για τον μοναχισμό», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. 

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, «στην αρχή φοβήθηκα, δεν ήξερα τι να του γράψω ήταν πολύ παράξενο ένας θανατοποινίτης να μου γράφει γράμμα από τη φυλακή  της Αριζόνας, μετά βέβαια του απάντησα και ξεκίνησε η αλληλογραφία, για 2-3 χρόνια μέχρι που βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος». 

Τα όσα του είπε ο Μητροπολίτης και βάση μελέτης που έκανε ο ίδιος αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του χριστιανισμού. 

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, πήγε στην Αριζόνα δύο φορές κα τον επισκέφτηκε. 

Ο Αντώνιος όπως βαπτίστηκε, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, κρατείται στις φυλακές για 34 χρόνια, αφού όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης, στη νεανική του ηλικία έκανε διάφορες «αταξίες», αλλά δεν έκανε τον φόνο για τον οποίο κατηγορείται, «αλλά επειδή στην περιοχή εκείνη ήταν διάσημος για τις αταξίες του τον συνέλαβε η Αστυνομία και τον καταδίκασε σε θάνατο και από τότε παραμένει εκεί κρατούμενος στη φυλακή της Αριζόνας», είπε χαρακτηριστικά. 

Η προσπάθεια του Μητροπολίτη για να μην καταδικαστεί σε θάνατο ο Αντώνιος 

Όπως επισήμανε ο Μητροπολίτης, «τώρα τελείωσαν όλες οι δίκες που είχαν να γίνουν και τώρα έχει υπογραφεί η θανατική καταδίκη, η οποία θα γίνει τον Οκτώβρη».

Ο Μητροπολίτης, κάνει μια  προσπάθεια μέσω διαδικτύου, προκειμένου να μαζευτούν υπογραφές ούτως ώστε οι αρχές της Αριζόνας να μην τον καταδικάσουν σε θάνατο, «να τον έχουν στη φυλακή τουλάχιστον», είπε ο Μητροπολίτης καταληκτικά.  

Πηγή: Ant1

https://www.ant1.com.cy/news/cyprus/article/441414/o-thanatopoinitis-pou-anakalupse-ton-mitropoliti-lemesou-kai-akolouthise-ton-hristianismo-video-/?expandedarticle=true

Περισσότερα
Άρθρα

elΕλληνικά