Ιερά Μονή Μαχαιρά

Ώρες λειτουργίας

Ώρες λειτουργίας

Η Ιερά Μονή Μαχαιρά ανοίγει για τους προσκυνητές καθημερινά στις 9:30 π.μ. ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, ενώ τα Σάββατα και τις Κυριακές στις 6:30 π.μ. Παραμένει ανοικτή μέχρι τη δύση του ηλίου για τους μήνες Νοέμβριο-Μάιο και μέχρι τις 6:00 μ.μ. για τους μήνες Ιούνιο-Οκτώβριο. 

Ώρες επισκέψεως για οργανωμένες ομάδες τουριστών: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 9:30 π.μ. – 12:00 μ., κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως.

Βορειοανατολικά της Μονής, δίπλα από τον ανδριάντα του ήρωος Γρηγορίου Αυξεντίου, λειτουργεί, υπό την ευθύνη του Σ.Ι.Μ.Α.Ε., μουσείο για τον ήρωα. Υπεύθυνος: Χριστόφορος Σάββα, τηλ. 99943830.

Ανακοινώσεις

Το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου, ξημερώματα Τρίτης 5 Μαρτίου, στην Ιερά Μονή Μαχαιρά θα τελεστεί έκτακτη αγρπυνία, με την ευκαιρία της παρουσίας της Αγίας Ζώνης στην Μονή.

Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας δεν θα επιτρέπεται η παρουσία σε γυναίκες, αλλά μόνο σε άντρες.

Το πρωί της Τρίτης η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει από την Μονή και έτσι δεν θα εκτεθεί στο μοναστήρι προς προσκύνηση από τον κόσμο. Οι πύλες της Μονής θα ανοίξουν στις 9:30.

Για όσους επιθυμούν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, σημειώνουμε ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Μητρόπολη Ταμασού και σε μερικές ημέρες θα είναι στην Λάρνακα στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων, οπότε προτείνουμε να ψάξουν το πρόγραμμα των Ιερών Ναών αναλόγως.

elΕλληνικά