Ιερά Μονή Μαχαιρά

Τα τελευταία λόγια του π. Εφραίμ

Ημερομηνία

Τα τελευταία λόγια του π. Εφραίμ πριν εκτελεστεί (όπως τα έχει αναφέρει ο εκπρόσωπος του κράτους της Αριζόνας):
«Σε ευχαριστώ τίμιε πάτερ που ήρθες σήμερα και που με ποίμανες στην Πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη σύζυγό μου, που με αγάπησε με όλο της το είναι. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τη νομική μου ομάδα και κυρίως τον Ιησού Χριστό, σε αυτήν την άδικη δικαστική διαδικασία που οδήγησε προς την σωτηρία μου. Προσεύχομαι ο Κύριος να μας ελεήσει όλους και να ελεήσει και εμένα.»

Οι τελευταίες στιγμές και τα λόγια του όπως τα ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ στο change.org:

Ο Φρανκ Άτγουντ εκτελέστηκε σήμερα από την Πολιτεία της Αριζόνα στις 10 π.μ., με επίσημη ώρα θανάτου στις 10:16 π.μ. Στις 7 Ιουνίου, προχθές, εκάρη Ορθόδοξος μοναχός με το όνομα Εφραίμ. Στις 9:30 σήμερα το πρωί, προσήχθη στο θάλαμο εκτελέσεων, συνοδευόμενος από τον πνευματικό του πατέρα. Ήρεμα επέτρεψε στους δήμιους να τον δέσουν με λουρί και μάλιστα τους βοήθησε να βρουν την κατάλληλη φλέβα για να βάλουν τη βελόνα. Πλησίασε πολύ γενναία τον θάνατο, ως κάποιος που ήταν πλήρως συμφιλιωμένος και προετοιμασμένος να συναντήσει τον Θεό στην αιωνιότητα. Αφού δέθηκε και έκανε το I.V. προετοιμασμένος, μπήκε ένας αξιωματούχος και διάβασε το ένταλμα εκτέλεσης και ρώτησε τον Φρανκ αν είχε κάποια τελευταία λέξη.

Τα τελευταία λόγια του Φρανκ ήταν:

Δέχομαι.

Πρώτον, θέλω να ευχαριστήσω τον σεβαστό μου Γέροντα(τον πνευματικό του πατέρα) που με ποίμανε για πάνω από 20 χρόνια και με οδήγησε στην άκρη του Παραδείσου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου τόσα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τη νομική μου ομάδα και τους φίλους μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κύριο Ιησού Χριστό που επέτρεψε σε ένα άδικο δικαστικό σύστημα να είναι η αιτία της αιώνιας σωτηρίας μου. Είθε να μας ελεήσει όλους για την έλλειψη προσευχής και μετάνοιας.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με!

Παναγία Θεοτόκε Σώσον Με!

Με αυτό ξεκίνησε η εκτέλεση. Ο πνευματικός πατέρας του Φρανκ έβαλε το κομποσχοίνι του στο κεφάλι του Φρανκ μαζί με έναν σταυρό και προσευχήθηκε και σταύρωσε τον Φρανκ με τον σταυρό καθώς η θανατηφόρα ένεση περνούσε μέσα από τις φλέβες του. Αποκοιμήθηκε πολύ ήσυχα και γρήγορα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο αξιωματούχος μπήκε ξανά και δήλωσε ότι ήταν νεκρός, η εκτέλεση είχε τελειώσει.

Ο Φρανκ (τώρα ο πατέρας Εφραίμ), πέταξε σαν περιστέρι για να βρίσκεται στην αγκαλιά του Κυρίου, έχοντας κατηγορηθεί ψευδώς, καταδικαστεί, φυλακίστηκε και διώκεται συνεχώς για περισσότερα από 35 χρόνια ως ο πιο μισητός κρατούμενος στην Αριζόνα, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε . Έφυγε χωρίς μίσος ή θυμό στην καρδιά του, αλλά γεμάτος ειρήνη και ευγνωμοσύνη.

Αιωνία του η μνήμη!

Περισσότερα
Άρθρα

elΕλληνικά